Zeytinyağı



Zeytinyağı son zamanlarda özellikleri nedeni ile tüm kullanıcılarına şifa dağıttığı söylenilen bir yağ türüdür. Çok eski zamanlardan beri Ege bölgemizde üretimi yapılan zeytinyağının bir çok çeşidi vardır. Zeytinyağı çeşitlerinden birisi sızma zeytinyağıdır.
Sızma zeytinyağı tüm yemek çeşitlerinde kullanılabilir. Kızartmalarda da kullanılan sızma zeytinyağı yemeklere lezzet katmak için kullanılan bir yağ türüdür. Karaciğeri temizleme özelliği olan zeytinyağının sızma ve soğuk sıkım zeytinyağı olarak kullanılması sindirim sisteminin de düzenlenmesine yardımcı olur.


Cildi koruyucu özelliği de bulunan zeytinyağının cilt üzerindeki etkisi harici olarak maske olarak kullanıldığında da etkisini göstermektedir. Sabah kahvaltılarında zeytin ve peynir içinde tüketilen zeytinyağının keten tohumu ve çörekotu ile de kullanımı yapılabilir. Üretilen zeytinyağının riviera olarak üretilmesi bu besinin yemeklerde kullanılmasını da sağlamaktadır.
Bu tür yağların kullanılması her zaman diğer yağlara ve margarinlere göre çok daha sağlık için insanlara büyük avantajlar sağlamaktadır. Zeytinyağının çocuklarda kemikleri kuvvetlendirdiği de bilinmelidir. Kemikleri kuvvetlenmesi için çocuklara sabah kahvaltılarında salatalar içinde de tüketilmesi sağlanılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İngiliz Atı

Serçe Akademi Tasarım Dersleri

Minecraft Oyunu Nasıl Satın Alınabilir?