Zeytinyağı
Zeytinyağı son zamanlarda
özellikleri nedeni ile tüm kullanıcılarına şifa dağıttığı söylenilen bir yağ
türüdür. Çok eski zamanlardan beri Ege bölgemizde üretimi yapılan zeytinyağının
bir çok çeşidi vardır. Zeytinyağı çeşitlerinden
birisi sızma zeytinyağıdır.
Sızma zeytinyağı tüm yemek
çeşitlerinde kullanılabilir. Kızartmalarda da kullanılan sızma zeytinyağı
yemeklere lezzet katmak için kullanılan bir yağ türüdür. Karaciğeri temizleme
özelliği olan zeytinyağının sızma ve soğuk sıkım zeytinyağı olarak kullanılması
sindirim sisteminin de düzenlenmesine yardımcı olur.
Cildi koruyucu özelliği de
bulunan zeytinyağının cilt üzerindeki etkisi harici olarak maske olarak
kullanıldığında da etkisini göstermektedir. Sabah kahvaltılarında zeytin ve
peynir içinde tüketilen zeytinyağının keten tohumu ve çörekotu ile de kullanımı
yapılabilir. Üretilen zeytinyağının riviera olarak üretilmesi bu besinin
yemeklerde kullanılmasını da sağlamaktadır.
Bu tür yağların kullanılması her
zaman diğer yağlara ve margarinlere göre çok daha sağlık için insanlara büyük
avantajlar sağlamaktadır. Zeytinyağının çocuklarda kemikleri kuvvetlendirdiği
de bilinmelidir. Kemikleri kuvvetlenmesi için çocuklara sabah kahvaltılarında
salatalar içinde de tüketilmesi sağlanılabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder